Omgeving Delden, Hof van Twente

Het stadje Delden ligt in Hof van Twente en is bekend om Landgoed Twickel. Landgoed Twickel heeft prachtige natuur en heeft veel bezienswaardigheden zoals de Noordmolen, Museumboerderij De Wendezoele, de tuinen van Twickel en het prachtige kasteel, die soms rondleidingen biedt binnen in het kasteel.

Stad Delden

Delden is een gezellig middeleeuws stadje in Twente. Delden wordt vrijwel geheel omgeven door het prachtige landgoed Twickel. In Delden is volop rust en natuur. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen, maar daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden voor sport en ontspanning, zoals golfen en mountainbiken. Voor cultuurliefhebbers kunt u een bezoek brengen aan het Zoutmuseum of Kunstmuseum No Hero. In het pittoreske centrum van Delden vindt u veel leuke boetiekjes, speciaalzaken en galeries. De vele eetgelegenheden en gezellige terrasjes in en om Stad Delden bieden voor elk wat wils.

Dingen te doen in Delden

Delden heeft veel historische en monumentale gebouwen, prachtige monumenten, diverse museums, winkels, galleries en tal van leuke en interessante bezienswaardigheden. Door de centrale ligging in Twente is Delden een ideale uitvalsbasis voor wandel-, fiets-, en autotochten door de mooie natuur, de afwisselende landelijke omgeving en het bekende landgoed Twickel. Delden en haar omgeving hebben veel te bieden op gebied van natuur, cultuur, winkelaanbod, sport en ontspanning. Tevens is het culinair genieten in uitstekende restaurants, eetgelegenheden en op diverse gezellige terrasjes.

Delden is gezellig winkelen, uit eten of wat drinken

Het gezellige centrum van Delden heeft een leuk en gevarieerd winkelaanbod met een breed assortiment zelfstandige winkels en een diverse uitstekende horeca gelegenheden. Ideaal om lekker te shoppen en ontspannen met een hapje en drankje of – als het weer het toelaat – te genieten op een zonnig terras. In Delden is voor ieder wat wils: eigentijdse modewinkels, interieurwinkels, luxe winkels, kado-artikelen, delicatessen- en speciaalzaken en galeries (Atelier Pots). Bovendien is parkeren in Delden overal gratis, dicht bij het centrum en de winkels.

Markt en streekmarkt

Elke vrijdagmiddag is er een weekmarkt in het centrum van Delden en elke eerste zaterdag van de maand een gezellige streekmarkt (rond de oude Blasiuskerk), waar verse streekproducten worden aangeboden door (boeren) bedrijven uit de directe omgeving.

Waarom Delden?

  • Gezellig, historisch centrum met veelzijdig winkelaanbod
  • Volop cultuur, natuur en vele leuke ontspanningsmogelijkheden
  • Prima uitvalshoek voor mooie wandel- en fietstochten
  • 3 golfbanen in naaste omgeving
  • Delden heeft een prachtig verwarmd buitenzwembad
  • Leuke plaatsen in de omgeving zijn Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Ootmarsum

Meer informatie vindt u op: Visithofvantwente

© Copyright - Bed & Breakfast Kamille